Specialisten

Thuis met Linda: interieuradvies
met een persoonlijke ‘touch’

Een goed interieuradvies is voor iedereen binnen bereik, vindt Linda te Brinke. Met haar eigen ontwerpstudio Thuis met Linda wil ze vooral toegankelijk en laagdrempelig zijn. “Thuiskomen in een woning waarin je je helemaal thuis voelt, waar je je optimaal kunt ontspannen. Dat gun ik iedereen. En dat kan tegen betaalbare prijzen.”

Haar website biedt dan ook een overzicht van de mogelijkheden: van een kleur- of materiaaladvies tot een volledig interieuradvies en de mogelijkheid om samen te gaan shoppen. “Een jaar of tien geleden, kon je nog de indruk hebben dat het inhuren van een interieurstylist iets was voor bemiddelde mensen. Maar tegenwoordig is het steeds gewoner”, zegt Linda. “Het kan tegen betaalbare tarieven, want natuurlijk houd ik rekening met je budget. En het hoeft ook niet in één keer. Je kunt zelfs een plan-op-de-groei maken, waarbij je de inrichting van je huis over een of twee jaar uitspreidt.”
 
Los daarvan kan het inschakelen van een ontwerper of stylist ook voordelig uitpakken doordat je miskopen voorkomt. En het kan je helpen aan woongenot waar je nog jarenlang plezier van hebt. “Ik merk vaak dat mensen er zelf vaak niet helemaal uitkomen”, constateert Linda. “Begrijpelijk, want je moet met heel veel dingen rekening houden, zéker als je een nieuwbouwwoning hebt aangeschaft die je helemaal vanaf nul moet inrichten. Ik raad mensen met verhuis- of verbouwingsplannen dan ook aan om contact te zoeken met een interieurontwerper.  Oriënterende gesprekken kunnen al heel verhelderend zijn. Als je bijvoorbeeld een lichtplan wilt maken, moet je al bij de bouw aangeven waar je de contactpunten wilt hebben. Dan kun je dus al maar beter een globale indeling klaar hebben liggen.”

Stijlkaarten

Na het eerste contact maakt Linda een afspraak bij je thuis. “Dan heb ik meteen een goede eerste indruk”, zegt ze. “Ik vind het belangrijk om te zien hoe de klant woont. Hoe wordt er geleefd? Waar hecht men waarde aan? En daarnaast stel ik in ongeveer anderhalf uur heel veel gerichte vragen. Onder meer aan de hand van 150 stijlkaarten die ik zelf ontwikkeld heb. Zo kunnen mensen, puur op gevoel, aangeven waar hun voorkeuren liggen. We gaan met de stijlkaartensessie door tot ik een klein stapeltje overhoud. Ook neem ik allerlei materialen mee, die je kunt bekijken en bevoelen. Zo komen we er samen achter wat je echt mooi vindt.”

Uit dit gesprek rolt een kleur-, materiaal- of interieuradvies of ontwerp op basis van de wensen van de klant. Inclusief een plattegrond of, naar keuze, een uitwerking in 3D. Het vervolg is afhankelijk van de wensen van de klant. “Gelukkig blijkt mijn ontwerp vaak een schot in de roos, maar bijstellen kan altijd nog. Daarna kun je ervoor kiezen het ontwerp zelf uit te voeren, maar je kunt me ook betrekken bij het coördineren van het verdere verloop. Ook kan ik desgewenst voor of met je gaan shoppen. In overleg, ook met het oog op je budget, kunnen we precies vaststellen waar je behoefte aan hebt.”
 

Persoonlijke benadering

Waarom mensen met woonwensen specifiek bij haar zouden moeten aankloppen? “Mijn benadering is persoonlijk, net als mijn adviezen. Ik denk dat ik op basis van gesprekken goed kan inschatten welke richting iemand op wil met zijn of haar interieur. En ik sta open voor andermans smaak en ideeën. Het wordt niet míjn interieur, maar het jouwe. Een ontwerp dat aansluit bij je persoonlijkheid, je budget en de sfeer die je wilt creëren in je woning. Daarbij let ik erop dat een huis geen showroom is, maar een ruimte waarin geleefd wordt en die gezien mag worden: jouw eigen thuis!”
 


Thuis met Linda
Forsythialaan 15
7101 XJ  Winterswijk
T 06 4260 8558
info@thuismetlinda.nl
www.thuismetlinda.nl